Biciklisti BD Sloga najbrojniji, očekuje se deset medalja.

360 natjecatelja tijekom tri će se dana natjecati u disciplini kronometar i cestovna vožnja, a biciklističko društvo „Sloga“ očekuje ukupno desetak medalja. Prema rasporedu natjecanja, u petak će se disciplina kronometar održati na prometnici uz derivacijski kanal hidroelektrane Čakovec, dok je za subotu planirana utrka kroz Varaždin za početnike do13, do14, do15, kadete, žene i veterane A, B, C. Za kraj, u nedjelju, nastupaju seniori i juniori koji će startati ispred osnovne škole u Lepoglavi, a završiti kod restorana Ivančica u Lepoglavi – istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije gdje je predstavljen konačni program “Nacionalnog cestovnog prvenstva u biciklizmu Republike Hrvatske i Republike Mađarske“ koje će se održati od 24. do 26. lipnja 2011. godine na području Varaždinske županije.

Predsjednik BD „Sloga“ i predsjednik Organizacijskog odbora Alan Košić istaknuo je kako je na natjecanju BD „Sloga“ najbrojniji klub s 29 natjecatelja koji će nastupiti u svim kategorijama, osim u Elite-u: “No, i ovdje Varaždinska županija ima svoje predstavnike koje nastupaju za tim ‘Loborika’. Očekujemo deset medalja, od toga dvije zlatne, a mislim da će se naše procjene na kraju i ostvariti“, pojasnio je Košić.

Isto je potvrdio i trener BD „Sloga“ Antun Remar koji je istaknuo kako se radilo dobro pa su optimistične prognoze o osvajanju desetak medalja vrlo realne.

Biciklist i natjecatelj BD “Sloga“ Marko Herceg, prošlogodišnji državni prvak, istaknuo je kako bi bio zadovoljan s prva tri mjesta,: „Forma raste i blizu sam svog vrhunca. Znam da se očekuje puno, a konkurencija će biti jaka“, rekao je junior te najavio kako se od njega može očekivati i zlato.

Član momčadi Loborika iz Pule Radoslav Rogina najavio je čudnu utrku s dobrim protivnicima, ali i poručio: „Dat ćemo sve od sebe. Idemo na pobjedu.“

Tajnik Počasnog organizacijskog odbora Tomislav Pajtlar povodom 114. obljetnice društva najavio je dodjelu priznanja najzaslužnijim biciklistima kluba „Sloga“ za 24. lipnja, te održavanje svečane sjednice Hrvatskog biciklističkog saveza za 25. lipnja, oboje u Skupštinskoj dvorani Županijske palače. Kao posebnost ovogodišnjeg natjecanja najavio je i odabir ‘Miss biciklizma’.

Na konferenciji je također podijeljen prvi bilten u kojem se nalaze svi važni podaci i informacije vezane za održavanje Nacionalnog cestovnog prvenstva u biciklizmu. Inače, to je prvo zajedničko nacionalno prvenstvo Hrvatske i Mađarske, na kojoj će se predstaviti voziti u disciplinama kronometar i cesta, a u kojima će sudjelovati kategorije: Elite, Juniori, Kadeti, Početnici Do13, Do14, Do15, Žene, Veterani A,B,C, i Sport.

U prilog važnosti ove međunarodne utrku idu i potvrde sudjelovanja najboljih hrvatskih biciklista koji nastupaju na Protour utrkama, Roberta Hiršovskog i Vladimira Miholjevića, zatim Kristijana Đuraseka te mađarskog Szeghalmi Balinta.

http://arhiva.vzz.hr/index.php/novosti/iz-zupanije/2567-biciklisti-bd-sloga-najbrojniji-oekuje-se-deset-medalja.html