Nakon pojedinačnog kronometra kojim su u petak započela trodnevna biciklistička nacionalna prvenstva, u subotu je utrkom od Čakovca do Železne Gore i natrag počelo Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu kojem je organizator BD Sloga iz Varaždina.

U Međimurskoj županiji na stazi od Čakovca do Železne Gore i natrag natjecali su se početnici i početnice te kadetkinje. Naslove državnih prvaka osvojili su do 13 godina Marko Dubravac (BK Sokol), do 14 godina Tomislav Teofilov (BK Zadar), do 15 godina Fran Pečnjak (BGK Tuškanac) i Ema Vujasin (BK Zadar) te Lucija Zadro (BK Sokol).

Startove kod trgovačkog centra Eurospin u Čakovcu označili su međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Naglasili su zadovoljstvo što se dio državnog prvenstva održava u Međimurju i Čakovcu, koji su poznati po svojoj biciklističkoj tradiciji.

– Biciklizam je sportska disciplina koju u Međimurju itekako razvijamo kroz gradnju ciklo staza i ulaganjem u turističke sadržaje kako bi i biciklisti imali svoja odmorišta – naglasio je župan Posavec dodavši kako je ovo ujedno i odlična promocija same županije, posebno u godini kada nosi naziv Europske regije sporta.

Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu nastavlja se u nedjelju u Varaždinskoj županiji gdje će na kružnoj stazi od Svetog Ilije, kroz Beletinec, Završje Podbelsko, Radovan, Lovrečan, Tužno, Črešnjevo i Beretinec s ciljem u Svetom Iliji voziti kadeti, juniori, juniorke, seniori i seniorke te veterani. Prvenstvo počinje u 9 sati, a otvorit će ga varaždinski župan Anđelko Stričak.

Organizatori nacionalnih prvenstava su BD Sloga i BK Kneginec, glavni pokrovitelj Eurospin, a pokrovitelji Hrvatski biciklistički savez, Varaždinska županija, Zajednica športskih udruga grada Varaždina, Međimurska županija, Općina Gornji Kneginec, Grad Čakovec, ASC d.d. Varaždin, Hidrogradnja d.o.o. Varaždin, Ducati komponenti d.o.o. Ludbreg, PZC Varaždin d.d., Pekara Klas i PU varaždinska.

Rezultati

Poveznica na članak