Rođen 28. studenog 1946. godine u Varaždinu

Sportska obitelj Kušter iz Varaždina čvrsto je vezana uz biciklistički sport u Varaždinu, posebno Biciklističko društvo “Sloga”. Tu je Vlado Kušter bio vozač kada je “zlatna generacija” (braća Vid i Mijo Kocijan, Vladimir Kušter) predstavljala jedan od vodećih biciklističkih kolektiva u Hrvatskoj. Bilo je to između 1960. i 1966. godine kada je Vlado Kušter osvajao niz biciklističkih natjecanja, između ostalog trostruki je pobjednik jakih utrka u Osijeku. Bio je i biciklistički reprezentativac, te posebno atraktivni vozač zbog svoje sportske neustrašivosti.

Otac Franjo Kušter također je bio u biciklističkom društvu, pa j enakon Vladimira uključio i mlađeg sina Zvonimira (rođen 1. travnja 1949. godine u Varaždinu). On u biciklizmu značajnije kreće od 1963. godine. Kasnije je istaknuti međunarodni sudac, te u nekoliko navrata i predsjednik Biciklističkog društva “Sloga” Varaždin.

Vrlo uspješan biciklistički sudac je i Zvonimirova kćerka Sandra, koju varaždinski sport pamti kao vrlo dobru rukometašicu “VIS-a” i “Koke” Varaždin.

Ivica Vukotić; 99 zvijezda sporta u Varaždinu ISBN 953-6434-17-2